Primavara este sezonul verdeturilor si al legumelor de tot felul, iar o cura de detoxifiere este mai mult decat indicata in aceasta perioada.

Asa se face ca o reteta de piure de urzici este o recomandare potrivita acestui scop.

Pentru a pregati acest fel de mancare ai nevoie de urzicute cat mai tinere, care abia au iesit la inceput de primavara.

Pentru o reteta de 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 kg urzici

– 1 ceapa alba

– 2 linguri ulei

– 1 lingura faina

– sare

– hrea ras, optional

Urzicile se spala in mai multe ape, astfel incat sa se inlature pamantul si nisipul de pe ele.

Se pun apoi la fiert in apa clocotita cu sare si dupa cateva minute, dupa ce s-au inmuiat bine, se scot si se lasa la scurs.

Se toaca pe un fund de lemn, dupa care se pun intr-o cratita cu ulei incins si ceapa calita si se lasa iar la foc mic, adaugand si cateva linguri din zeama in care au fiert.

Se potriveste piureul de gust cu sare si se amesteca cu faina, ca sa capete consistenta unui rantas. Totul mai sta pe foc 10 minute.

Piureul de urzici se serveste cu hrean ras deasupra si mamaliguta.

Sursa foto

Rating produs
[Nr. voturi: 0 Rating: 0]

ARTICOLE SIMILARE

Nici un comentariu

Lasa un comentariu